(eller äggröra med zucchiniblommor)
Ingredienser:
800-1000 g Zucchiniblommor
5-6 Ägg
1-2 zucchini
Färsk chili eller chilicreme
Olivolja
salt och Peppar
Skölj blommorna noggrant och ta bort de gröna ”piggarna” på utsidan samt pistillen.
Värm upp en stekpanna med lite olja och lägg ner blommorna. Lägg ett lock över och låt stå på medelvärme tills allt är nästan genomkokt. Rör runt då och då.
Ta av locket och lägg ner zucchini i bitar och chili i små bitar eller en gnutta chilicreme.
Fräs tills vätskan försvinner.
Tillsätt äggen och rör runt med jämna mellanrum tills äggen har stelnat. Salta och peppra efter smak.
Servera med bröd.
Jag har aldrig smakat på zucchiniblommor men har hört att de är kanongoda! Den där härliga rätten kan jag få bli bjuden på? 🙂