Pasta con pesto di pistacchio e gamberetti

22 Sep

(Eller pasta med pistagepesto och räkor)

Pistage är något som man använder både i matlagningen och till sötsaker här på Sicilien. Runt staden Bronte vid Etnas fot odlas det massor av pistagenötter, och de är bland de bästa i världen sägs det.

Ingredienser:

Valfri pasta för 4 personer

450 g räkor (godast med färska, men det går alldeles utmärkt med frysta också)

3-4 msk pistagepesto

Saften från en halv citron

Olivolja

Salt och Peppar

Sätt på pastavattnet. Fräs räkorna i lite olivolja i en stekpanna. Pressa saften ur en halv citron över räkorna när de är nästan klara och krydda med lite salt och peppar.

Lägg eventuellt några räkor åt sidan att dekorera med.

Rör ner det mesta av peston och låt bli genomvarmt. Blanda ner den kokta pastan och smaka av. (Hur frestande det än är att ta mycket pistagepesto, så gör inte det förrän du har smakat av. Det är hemskt gott, men blir väldigt mäktigt om det är för mycket).

7 svar to “Pasta con pesto di pistacchio e gamberetti”

  1. matpolisen 23 september, 2010 den 08:20 #

    Vad gott och enkelt det ser ut. Jag ska prova detta någon dag.

    • donnapina 27 september, 2010 den 16:24 #

      Det ÄR både gott och enkelt 🙂

  2. Lena 25 september, 2010 den 00:35 #

    Känner ett litet sug efter att prova på den där peston! Har du provat något annat än räkor i?

    Ha en trevlig helg!

  3. donnapina 25 september, 2010 den 06:57 #

    Lena: Det är väldigt gott med bacontärningar också

  4. Annika 27 september, 2010 den 13:10 #

    Pistagepesto – hur har jag kunnat missa det? Denna rätt låter fantastiskt god!

    • donnapina 27 september, 2010 den 16:25 #

      Det är väldigt gott, och kan användas till mycket.

  5. Kerstin 14 oktober, 2010 den 10:54 #

    Jättegott och snabblagat. Perfekt efter jobbet-mat. Trevligt med förslag på användning av, de för mig, nya produkter som Citronodlingen säljer.

Lämna en kommentar