(Eller pasta med pistagepesto och räkor)
Pistage är något som man använder både i matlagningen och till sötsaker här på Sicilien. Runt staden Bronte vid Etnas fot odlas det massor av pistagenötter, och de är bland de bästa i världen sägs det.
Ingredienser:
Valfri pasta för 4 personer
450 g räkor (godast med färska, men det går alldeles utmärkt med frysta också)
3-4 msk pistagepesto
Saften från en halv citron
Salt och Peppar
Sätt på pastavattnet. Fräs räkorna i lite olivolja i en stekpanna. Pressa saften ur en halv citron över räkorna när de är nästan klara och krydda med lite salt och peppar.
Lägg eventuellt några räkor åt sidan att dekorera med.
Rör ner det mesta av peston och låt bli genomvarmt. Blanda ner den kokta pastan och smaka av. (Hur frestande det än är att ta mycket pistagepesto, så gör inte det förrän du har smakat av. Det är hemskt gott, men blir väldigt mäktigt om det är för mycket).
Vad gott och enkelt det ser ut. Jag ska prova detta någon dag.
Det ÄR både gott och enkelt 🙂
Känner ett litet sug efter att prova på den där peston! Har du provat något annat än räkor i?
Ha en trevlig helg!
Lena: Det är väldigt gott med bacontärningar också
Pistagepesto – hur har jag kunnat missa det? Denna rätt låter fantastiskt god!
Det är väldigt gott, och kan användas till mycket.
Jättegott och snabblagat. Perfekt efter jobbet-mat. Trevligt med förslag på användning av, de för mig, nya produkter som Citronodlingen säljer.